Subota, Decembar 06, 2008

Vitamin B17 (amigdalin, laetril)

 

U ČEMU JE TAJNA VITAMINA B17?

 

Još 1802. izvesni hemičar Bon otkrio da se za vreme destilovanja vode iz gorkog badema oslobadja se hidrocijanidna kiselina (a koja je uvek u molekulu sa vitaminim B17). Veoma brzo, mnogi istraživači postali su zainteresovani da analiziraju taj ekstrakt. Tako je prvi put izolovana bela kristalna supstanca koja je nazvana AMIGDALIN od grčkog naziva amigdala. Engleski naziv za badem je almond, fransuski - amandula.

Upotreba "Amigdalina" datira još od 1843. godine, mada se u drevnoj Kini može naći podatak da je korišćen gorak badem koji sadrži izvesne supstance kojima su lečene pojave tumora pre više od 3000 godina. B17 je u velikim količinama upravo prisutan u gorkom bademu.

Čak i jedan egipatski papirus od pre 5000 godina pominje korišćenje "aqua amigdaloruma" za lečenje tumora na koži.

Ali sistematizovana studija o vitaminu B17 nije radjena sve od pedesetih godina prošlog veka. Vitamin B17 je zapravo pročišćen iz "amigdalina" i to je 1952. godine učinio Ernst T. Krebs, mladji. Nazvao ga je LAETRIL (Laetrile) što je skraćenica od laevo-mandelonitrile-beta-glucuronoside i farmakološki je naziv za nitriloside (Beta-cijanoforične glikozide). Da se radi o vitaminu B17 zvanično je prihvaćeno 1952.

 

KAKO DELUJE LAETRIL?

Krebs je otkrio da se u molekulu B17 nalaze čak dva toksična elementa. Jedan je cijanid, a drugi benzaldehid. Pored njih nalaze se i dve jedinice glikoze. Sve ovo je u molekulu "zaključano", a da bi se cijanid i benzaldehid (koji su zajedno još jači otrov) aktivirali, molekul se mora "otključati".

U organizmu se kao nadležni enzimi za "otključavanje" ovog molekula nalaze rodenaze, koje imaju zadatak da neutrališu cijanid i benzaldehid iz molekula i konvertuju ih u bezopasane produkte i beta-glikozidaze, koje ih puštaju da deluju otrovno, formirajući otrovni hidrocijanid (HCN). U Laetrilu (vitaminu B17) samom ne postoji hidrocijanid, kao što su iz FDA u početku tvrdili, već se on mora NAPRAVITI u organizmu. Za pravljenje otrova je zadužena pomenuta beta-glikozidaza.

Rodenaze i beta-glikozidaze nalaze se u čitavom organizmu, ali najveća koncentracija beta-glikozidaza je, verovali ili ne, u malignom tumoru. I to do sto puta veća, nego u zdravim ćelijama. Tako se praktično otrovni hidrocijanid formira samo na mestu gde je kancer, a to ima za posledicu razaranje ovih ćelija. Najzanimljivije je što, maligne ćelije od ovoga uopšte ne mogu da se brane, jer se drugi enzim, rodenaza, u njima uopšte ne nalazi.

Za ovaj efekat "otključavanja" molekula nitrilosida, koji sadrži cijanid i koji se nalazi u travama koje pasu i ovce, otkrili su odavno biohemičari i agronomi u Australiji, nakon jednog trovanja detelinom ovaca na ispaši. Tako su zbog sigurnosti životinja koje su pasle belu detelinu, bogatu nitrilosidima, seme biljke modifikovali i nitriloside odstranili. U nitilosidima se nalazio vitamin B17. To je uradjeno jer su verovali da su se ovce otrovale baš hidrocijanidom jedući ovu detelinu. Niko, medjutim, nije posumnjao da je možda došlo do trovanja nekom drugom otrovnom biljkom, koje su neke ovce slučajno zahvatile. Činjenica je i da se nisu sve ovce koje su jele pomenutu detelinu otrovale. Ipak, sve australijske ovce od tada su ostale bez značajnog izvora vitamna B17.

Doktor Ernst T. Krebs uporno je objašnjavao u svojim brojnim radovima iz 1970. godine da je Laetril (B17) potpuno netoksičan. Njegova smrtonosna doza iznosila je 25 000 miligrama na kilogram telesne težine, kada ga je primenjivao na miševima i pacovima. To je toliko netoksično da u nekim studijama voda koja se koristi u medicini za razblaživanja ima više toksina nego vitamin B17, uveravao je Krebs. Konačno, pred brojnim novinarima i naučnicima, Krebs je ubrizgao sam sebi ogromnu dozu leka i nije se otrovao.

 

Više o ovome: http://www.cancertutor.com/Cancer/Laetrile.html

 

Jezgra sljiva protiv kancera [Odgovori]

JEZGRE SLJIVA, KAJSIJA.... POMAZU U BORBI PROTIV KANCERA

Postovana gospodo,

zelim da Vas upoznam da se jezgra iz kostica sljiva, kajsija i drugih mogu efektno iskoristiti kao prirodni medikament u borbi protiv kancera. Pogotovu, kada najnoviji podaci navode, da se svake godine u svetu,otkriju novih, oko 3.000.000 bolesnika sa ovom opakom bolescu.

Zato usmerimo sve snage i znanja u borbi protiv ovog zla.

U jezgrima kostice kajsije, sljive i drugih nalazi se vitamin B17.Odnosno, najveca koncentracija B17 vitamina je u gorkim bademima, u jezgrima kostica jabuke, kajsije, nektarine, kruske, sljive, tresnje, limuna, kupina, malina, jagoda i drugih.

Nacin delovanja:

U molekulu vitamina B17 nalaze se dve jedinice secera, jedna cijanida i jedna benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobadja samo na mestu gde se nalazi maligna celija. Malignoj celiji je secer neophodan za rast i odrzavanje. Maligna celija je bogata enzimom betaglikozidazom u spoju sa cijanidom i benzadelhidom iz jezgra stvara vrlo otrovno jedinjenje hidrocijanid (HCN). Tako se celija raka truje i unistava.
Enzim betaglikozidazon se u ostalim, zdravim, celijama tela nalazi u izuzetno malim kolicinama, pa prakticno ne dolazi do trovanja zdravih celija organizma.

UKRATKO
Rak voli šecer, a cijanid u JEZGRU koštice ( kajsije, sljive, jabuke i dr.) je okružen šecerom. Rak jede šecer i truje se cijanidom. Zato je jako važno da se celije raka navedu da jedu samo šecer sa cijanidom.

Unošenje svakog drugog šecera u organizam za vreme lecenja treba eliminisati.

Dnevna kolicina upotrebe:
Na svakih 2,5 kgr sopstvene tezine po jedno jezgro
Prvo, izmerite sopstvenu telesnu tezinu, potom je podelite sa 2,5 dobicete dnevnu potrebu jezgara. U proseku iznosi oko 30 jezgara dnevno
Svako jezgro u ustima dobro sazvakati i natopiti pljuvackom u ustima potom to progutati.

Namena je, prvenstveno, obolelim od ove opake bolesti a potom prevencijom da do oboljenja ne dodje.

Kompanija PLEMIC-KOMERC iz Osecine otpocela je proizvodnju i prodaju jezgara u savremenom pakovanju

Kompanija je dobila potreban sertifikat kompetentne medicinske ustanove
U jednoj kutiji je 100 grama jezgara ili oko 400 kom.
Cena kutije sa jezgrima je 200 din.

Vlasnik I director firme je gospodin Branko Milovanovic
Telefon 381 11 2504907 ili 381 14 52 177 ili 063/ 375 255
E-mail: office@plemic-komerc.com
www.plemic-komerc.com

Comment by Slavko Radosavljevic (12/15/2008 14:46)

[Odgovori]

Gospodine Slavko,
ovaj Vaš komentar ću shvatiti kao dobru nameru da pomognete svima onima kojima je pomoć preko potrebna, a ne kao reklamu, stoga Vam se najlepše zahvaljujem na komentaru I pozdravljam Vas.

Comment by mamica (12/15/2008 17:40)

Aparat PARS N za svaku porodicu [Odgovori]

PARS - N
ELEKTRONSKI GENERATOR REZONANTNIH FREKVENCIJA MIKROORGANIZAMA STETNIH CELIJA TKIVA I ODREDJENIH PATOGENIH BAKTERIJA
USPESNO VRSI DETO KSIKACIJU LJUDSKOG ORGANIZMA
PARS - N je pomoćno medicinsko sredstvo koje generise impulse kvadratnog oblika odredjenih frekvencija i predstavlja dalji razvoj ZAPPER - uredjaja doktorke Clark. Uredjaj je sa ugrađenim tajmerom, optičkom i zvučnom signalizacijom.

METODOM BIOREZONANTNE FREKVENCIJE aparat uspešno unistava i odstranjuje viruse, bakterije i parazite iz organizma tako da:
- poboljšava imunitet, brzo vraća energiju i zdrav san,potpomaže lečenju akutnih i hroničnih oboljenja a znatno umanjuje potrebu za uzimanjem lekova
- uspešno reguliše rad probavnog trakta, bešike i prostate
- uspešno pboljšava stanje kod akutnih i hroničnih oboljenja srca
- terapija za celu porodicu, bez kontraindikacija i roka trajanja
Terapija biorezonantnih frekvencijama malog napona do 9V i slabim strujama do 4mA isključeno je bilo kakvo štetno delovanje na organizam, posto radi sa frekvencijama koje nisu u domenu frekvencija celija organizma.
Iskustva preko stotinu evropskih lekara i terapeuta sa uspesnim lecenjem oboleleih biofrekvencijama.
Preventivna primena aparata kod najblaže najave obolenja (prehlade, gripa, povišena temperatura, proliv, zatvor i dr.) sprečiće skoro uvek dalji razvoj bolesti i ubrzati ozdravljenje.
Ovaj način terapije nemože zameniti pregled i lekarsku kontrolu (posebno kod težih oboljenja je neophodno lekarsko praćenje toka bolesti)

Prema iskustvima od preko stotinu evropskih lekara*, metodom dr. Clark postignuto je izlečenje ili znatno poboljšanje kod sledećih oboljenja:

različite vrste raka i leukemije hronične migrene
sindroma hroničnog umora reume
hipertonije hepatitisa
oboljenja bubrega oboljenja želudca i creva
kolitis, salmonela, šigela astme
kandida, ešerihija koli... gripe
dijabetisa oboljenja jetre i žuči alergije
parkinsonove bolesti prehlade
nervnih bolesti depresije
multiple skleroze
PARS – N uništavamo parazite, viruse i bakterije u organizmu, harmonizujemo i povećavamo energetsko stanje skoro svih organa, jača imuni sistem i dodatno se postiže unistenje sledecih patogenih bakterija:stafilokoke, streptokoke , tuberkuloza, tifoid virus, sarkom i karcinom.
Pomaže u lečenju akutnih i hroničnih oboljenja i znatno umanjuje potrebu za lekovima
Njegovom primenom harmonizuje se i povećava energetsko stanje skoro svih organa i tako jača imuni sistem.
Jedan aparat za sve clanove porodice sa garancijom 5 godina metodom zamene.

Telefon za informacije 381 11 2154894 ili 064/4928081

Comment by Slavko Radosavljevic (06/20/2009 10:58)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

free counter
free counter