San koji para vredi?

 

Dragi moji,

Nisam stigla da vam ispričam svoj san od prošle noći.

Sanjala sam da sam zapalila cigaretu i pušila je, i pušila i tako neopisivo i bez trunke griže savesti uživala u tome, Marlboro dugi...mmmmm..., u realnom vremenu, mislim da mi je stvarno trebalo oko 10 minuta da je popušim. Nisam mogla da verujem da sam može da bude tako stvaran.

Mislim da mi nijedna cigareta za vreme mog 20-godišnjeg pušačkog staža nije tako prijala.

Prestala sam da pušim pre više od godinu dana i od tada nisam zapalila ni jednu.  Ovo mi je bila prva :). 

Čudno iskustvo...

Pozdrav,

Mamica

Dobra žena


Dragi moji,

Verujem da je došao pravi trenutak da vam kažem pravu istinu.

Meni patuljci ne trebaju, ja sam čudo. Organizacija je moje drugo ime, žena za ponos, najlepši ukras svakog doma. 

Mene ne možete imati, možete me samo želeti.

Slika je iz mlađih dana.  (Dalje)

Kako sam prestala da pušim 2...

Dragi moji i drage moje,

Kako smo danas? Da li ima nešto novo? Da li je neko pročitao knjižicu o kojoj sam pisala? Volela bih da čujem komentare. Pišite...

Voli vas, Mamica

Kako sam prestala da pušim...

Drage moje i dragi moji,Prošle godine u otprilike ovo vreme sam na internetu naišla na sajt koji je prodavao knjige i muziku. Kao jedan od naslova koji je bilo moguće poručiti i to besplatno je bio QuitEasy. Tema je pušenje i kako prestati. U to vreme sam bila aktivan pušač koji popuši jednuipo do dve kutije i tako već 20 godina. Kako u trenutku sučeljavanja sa takvom temom razmišlja prosečan pušač? Većina vas sigurno zna (većina=pušači). Ja mogu da prestanem kada hoću, ili Zašto bih prestao-la kada mi ne smeta ili Ja ne pušim mnogo, samo uz kafu ili Prestaću sledeće nedelje (meseca, godine, decenije!?!?!?!), Sada sam pod stresom i slično. Tako sam razmišljala i ja. I taman kada sam htela da napustim ovaj "iritirajući" sajt, otvorio mi se kalendar sa pitanjem Kada planirate da prestanete da pušite? Trebalo je da izaberem datum na kalendaru, pri tome, napominjem da je datum mogao biti i sledeće godine ili bilo kada. Od mene se očekivala akcija, tj odluka. Izabrala sam neki datum, koji je bio za nekih mesec dana od tada. Zatim sam popunila upitnik sa imenom, prezimenom i adresom. I sa uzdahom olakšanja brže bolje pobegla sa tog sajta i naravno uradila šta? Zapalila cigaretu! Prošlo je neko vreme, već sam skoro i zaboravila čitavu ovu epizodu, kad stiže na adresu poštom iz USA veliki koverat. To je bilo svega nekoliko dana pre datuma koji sam označila kao datum kada ću prestati da pušim. U koverti je bila brošura sa uputstvom za prestanak pušenja. Udobno sam se zavalila u fotelju, naravno zapalila cigaretu, pročitala u dahu brošuru i više nikada nisam zapalila nijednu. Dodala bih vam još samo nekoliko stvari. U brošuri nećete naći zastrašujuće slike vaših pluća, mozga i krvnih sudova, prognoze koliko vam je još vremena ostalo i slične katastrofične činjenice. Iskreno vam preporučujem da probate da izazovete svoje telo i prvenstveno um na crtu. Samo se prepustite. Nećete se pokajati. Ja ću biti tu ukoliko vam nešto zatreba. Da ne zaboravim, brošura je na engleskom jeziku i sada je dostupna i u pdf verziji na sledećoj adresi http://www.aebersold.com/documents/QuitEasy.pdf. Znam da i vi to možete...Pišite kako napredujete! 

free counter
free counter