Rak, makrobiotika, narodni lekovi i što-šta drugo...

Dragi moji,

U situaciji sam da je neko meni veoma blizak bolestan od raka pankreasa. Borba je počela u februaru ove godine i još uvek traje.

Kada sam saznala za pravu dijagnozu, iščitala sam sve što mi je došlo pod ruku a u vezi je sa rakom pankreasa. Informacije do kojih sam dolazila su obimne i često veoma zbunjujuće. Bezbroj pitanja bez odgovora, sumnji, nadanja... 

To je pravi razlog zašto želim da pomognem svima koji su u sličnoj situaciji i pokušavaju da pronađu način da se bore i izbore sa ovom bolešću. 

Da ne bude zabune, iznosiću vam svoja iskustva i iskustva moje porodice. Niko od nas nije lekar, ali smo probali razne lekove, lekovita sredstva, čajeve i slično.

Da li je to najbolji put ne znamo i najverovatnije nikada nećemo saznati.

Ali bar smo probali, a i to je nešto!

Pišite. Odgovaraću vam iskreno i sa najboljom namerom.

Naravno sve vaše sugestije i iskustva su više nego dobrodošla.

Veliki pozdrav... i naravno u ZDRAVLJE se pišemo...

 

U međuvremenu pročitajte članak iz Blica (ovu vrstu lečenja nismo probali) ...

Novi metod lečenja obolelih od raka

Kancerogene ćelije uništavaju grejanjem

Autor: Sonja Todorović

Hirurški tim Instituta za bolesti digestivnog sistema Kliničkog centra Srbije, na čelu s prof. dr Dragutinom Kecmanovićem, uz primenu unutarstomačne (intraperitonealne) hemoterapije, odnosno kuvanja organa, svakodnevno spasava i višestruko produžuje živote ljudi koji boluju od uznapredovalih oblika tumora stomaka. Kod karcinoma jajnika ovom metodom pacijent može biti izlečen.

Ovakvo lečenje se koristi i kod pacijenata kod kojih se odustalo od mogućnosti operacija. Metoda se primenjuje kod pacijenata koji imaju uznapredovale tumore stomaka, poput raka jajnika ili creva, s bezbroj sitnih metastaza rasutih po celoj trbušnoj šupljini i svim njenim organima, priča za „Blic“ dr Dragutin Kecmanović, načelnik četvrtog odeljenja u Institutu za bolesti digestivnog sistema KCS.
- Prvo se otklone sve promene na trbuhu. Nakon toga se veće tumorske promene uklanjaju sa svih organa u abdomenu, pa se tako uklanjaju delovi creva, materice, jajnika. Kada smo uklonili sve vidljive promene u ovako uznapredovalim stadijumima, u stomačnoj šupljini i organima ostaju milimetarski nevidljive tumorske ćelije - objašnjava dr Kecmanović.
Kako bi ih uništili, lekari zatvore stomak i u stomačnu šupljinu pacijenta uvedu cev kroz koju, pomoću aparata sličnog dijalizatoru, upumpavaju perfuzijski rastvor zagrejan na 42 stepena Celzijusa, obogaćen visokim koncentracijama hemoterapeutika.
- Maligne ćelije prokuvane na ovoj temperaturi odumiru, dok ljudski organi ne gube svoju funkciju - otkriva dr Kecmanović.
Ceo postupak kuvanja traje oko dva sata. Na ovaj način pacijentima čiji su dani bili odbrojani životni vek se produžava i do pet godina. Osim toga, pacijenti te godine provode bez bolova i mučnih hemoterapija.
- Do sada smo operisali 150 ljudi, i sada imamo još dva pacijenta - kaže dr Kecmanović.
Metodu je začeo američki doktor Šuder Bejkera i to 1995. godine, a rezultati pokazuju veće preživljavanje pacijenata.

Besplatna intervencija
Cena ovakvog zahvata u svetu kreće se oko 300.000 dolara, dok u našoj zemlji za strance košta oko 10.000 evra. Intervencija je besplatna za sve koji imaju uput.

Izvor: http://www.blic.rs/

free counter
free counter