Sreda, Decembar 03, 2008

Bolje sprečiti - nego lečiti

 

 

 RAK - UOPŠTENO

 • Svaka osoba poseduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu identifkovati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada doktori kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, posle terapije, to samo znači da se testom ne mogu identifkovati ćelije raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.
 • Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čoveka 6 do 10 puta.
 • Kada je imuni sistem čoveka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i sprečava se njihovo umnožavanje.
 • Kada osoba ima rak to nagoveštava da je došlo do smanjenja hranljivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života.
 • Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.
 • Hemoterapija podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali takođe uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a takođe može doći da oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.
 • Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorevaju i oštećuju i zdrave ćelije i organi.
 • U početku se hemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljnjom primjenom hemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.
 • Kada u organizmu ima previše toksina nastalih hemoterapijom i zračenjem, imuni sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama.
 • Hemoterapija i zračenje može dovesti do mutacije ćelija koje postaju rezistentne i teško ih je uništiti. Operacijom se takođe može uzrokovati širenje ćelija raka.
 • Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako podsticati njihovo umnožavanje.

PROČITAJTE I OVO

 • Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamene za šećer su takođe štetne. Bolje su prirodne zamene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska so poseduje štetne dodatke koji joj daju belu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska so.
 • Mleko podstiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mleka i zamenom sa nezaslađenim soja mlekom, ćelije raka će „gladovati“
 • Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu. Meso takođe sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.
 • Dijeta koja se sastoji od 80% svežeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvoriće alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuvana hrana. Sokovi od svežeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbuju i dospevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i podstiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti sveže sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40˚C.
 • Izbegavajte kafu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine.
 • Proteini iz mesa se teško vare i potrebno je mnogo enzima. Nesvarena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.
 • Zidovi ćelija raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa oslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor obrambenih ćelija koje uništavaju ćelije raka.
 • Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bes, netolerancija i gorčina stvaraju u telu stres i kiselost.
 • Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.
 • Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kiseonika. Telesne vežbe i duboko disanje dopremaju više kiseonika do ćelija. Terapija kiseonikom obezbjeđuje uništavanje ćelija raka.
Autor nepoznat

[Odgovori]

Ima dosta tačnog, ali i nekih zabluda. Zdrav način života u zdravoj zemlji u priličnoj meri sprečava rak. Jedini problem je što mi ne živimo u zdravoj zemlji...

Comment by sanjarenja56 (12/03/2008 20:29)

[Odgovori]

Sanjarenja,
Hvala na komentaru.
Da li možeš da dodatno prokomentarišeš zablude iz teksta.
Ja sam već rekla da se ovom temom ne mogu stručno baviti, već samo sa pozicije nekoga ko je, na žalost, lično zainteresovan i skuplja informacije.
Vesti i naša lična iskustva za koja mislim da bi nekome bila od koristi ću ovde objavljivati.
Svaka kritika i sugestija, a posebno stručna ili iskustvena korekcija je više nego dobrodošla.

Veliki pozdrav

Comment by mamica (12/03/2008 20:44)

sanjalice [Odgovori]

Način ishrane je sličan onom koji preporučuje Todor Jovanović.Pozitivan stav u borbi protiv te opake bolesti je takodje vrlo bitan.Pozitivna energija,lična i u okruženju mnogo pomaže. U svakom slučaju treba mu objaviti rat svim sredstvima.Naukom ga tući, a alternativom i ishranom pojačavati imunitet.

Comment by sanjalice (12/03/2008 21:34)

[Odgovori]

Sanjalice,
Snaga uma je u stanju da leči.
Pozitivna energija, baš kao što i ti kažeš, mnogo pomaže.
O Todoru Jovanoviću ću uskoro objaviti neke korisne informacije.
Hvala na komentaru.

Comment by mamica (12/04/2008 09:30)

e [Odgovori]

Fuck echenje, zdrava hrana RuLeS! :-)

Comment by milandunja (01/16/2009 00:20)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

free counter
free counter